REISEBREV FRA LILLEHAMMER, NC jr 6.-8. jan 2023

Postet av Kjetil Vatne den 12. Jan 2023

REISEBREV FRA LILLEHAMMER,

NC jr 6.-8. jan 2023

 

Da var årets første norgescuphelg vel overstått. Denne fant sted på Lillehammer der vi konkurrerte i løypene på Birkebeineren skistadion. Onsdag ble kursen satt mot Lillehammer, noen i buss, andre i bil. Alle leksdalsløperne deltok på kretsen sitt opplegg, noe som blant annet innebar hotellopphold og eget smøreteam. Et veldig sosialt og morsomt opplegg! 


Torsdagen dro vi opp til skistadion for å bli kjent både med løypa og stadion, før det brakte løst med skirenn dagen etterpå. Først på programmet sto klassisk sprint. Nytt for denne norgescupen var at 50 utøvere gikk videre fra prologen i stedet for 30 utøvere som tidligere. Dette innebar hele 10 utøvere i hvert heat, men med brede løyper gikk dette overraskende bra. 

 

  

Lørdag var det klart for distanserenn skøyting, 5 km for jentene og 10 km for guttene. Denne konkurransen var bestemmende med tanke på startposisjon for søndagens fellesstart. Med over 100 løpere i hver klasse ble dette et folksomt og litt kaotisk renn, i tillegg til et utfordrende vær. Likevel presterte våre smørere helt fantastisk! Det er ikke å legge skjul på at vi hadde utrolig gode ski gjennom hele helga. En stor takk til smørerne, som la ned vanvittig mye tid i smøreboden for at vi skulle få så gode ski som mulig. 

 

 Heiagjeng skulle det heller ikke stå på, foreldre, søsken, venner og bekjente stilte opp og heiet på oss alle sammen. En av tre norgescuphelger er vel gjennomført, og vi er klare for ny norgescup på Voss om kun noen uker. 

 

 

 

 

Johanne Bjugan

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.