Reisebrev NM jr Alta, 3. - 5. mars 2023

Postet av Kjetil Vatne den 14. Mar 2023

Reisebrev fra Junior NM

Alta 3.-5. mars

Da var årets junior NM ferdig. I år ble konkurransen holdt i Alta, hvor Leksdal IL stilte med fire løpere. Alle leksdalsløperne deltok på kretsen sitt opplegg, der hotellopphold og smøreteam var inkludert. Reisen til Alta startet onsdag, og med litt om og men kom alle seg til Alta.

Torsdag gikk turen opp til skistadion for å bli kjent med løypene og for å teste ski. Inntrykket ble at løypene var harde og inneholdt mye bratte bakker.

Dagen etter, på fredagen var det duket for 5- og 10km skøyting. Med fint vær og gode ski fra smøreteamet ble det flere gode prestasjoner denne dagen. Spesielt gøy var det at vår egen løper Johanne Bjugan gikk inn til NM gull på 5 kilometeren i K17 klassen.

På lørdag var det 7,5- og 10km klassisk som sto på programmet. Løypa vi skulle gå i denne dagen var spesielt tung, og hadde mange rå utforkjøringer.

Søndag var det tur for selveste NM-stafetten. Der guttene gikk etapper på 5km og jentene på 3,75km. Med omtrent 100 lag i gutteklassen og over 50 lag i jenteklassen ble det et kaotisk men gøy renn.

Alt i alt ei gøy helg, og en stor takk til smørerne som leverte gode ski alle dagene.